• Auteur en regisseur

  broken image

  Alexandre de la Patellière en Matthieu Delaporte

  Auteurs

  Alexandre de La Patellière is een Franse scenario- en toneelschrijver, regisseur en producer, geboren op 24 juni 1971. Hij is de zoon van regisseur en scenarioschrijver Denys de La Patellière.


  Hij begon zijn filmcarrière als assistent-regisseur, daarna werd hij script-doctor, voordat hij tussen 1995 en 2001 directeur werd van de ontwikkeling van speelfilms bij RF2K, met Dominique Farrugia en Olivier Granier.
  Hij vervoegde vervolgens Method Films & Onyx Films, het productiebedrijf van Aton Soumache, waar hij samenwerkte met Matthieu Delaporte. Hun samenwerking leidde tot vele projecten,. Ze schreven de series Skyland, Mikido & Jet Groove. Voor de bioscoop schreven ze Les Parrains van Frédéric Forestier (met Gérard Lanvin en Jacques Villeret), The Prodigies, een bewerking van La Nuit des enfants rois, onder leiding van Antoine Charreyron en Le Rémanent.

   

   

  Matthieu Delaporte is een Franse scenarioschrijver, regisseur en toneelschrijver, geboren in 1971.


  Na zijn studie geschiedenis en wetenschappen, schreef en regisseerde hij Musique de chambre, een korte fictiefilm geselecteerd en bekroond op vele festivals. Tussen 1996 en 2001 schreef hij fictie voor Le Vrai Journal (de show van Karl Zéro, Canal+).

   

  Sindsdien heeft hij, samen met Alexandre de la Patellière, talrijke series en speelfilms geschreven, zoals Skyland, Renaissance en Les Parrains. La Jungle was de eerste film die hij regisseerde. In 2009 was hij samen met Alexandre de La Patellière ook associate producer van Sweet Valentine, Emma Luchini's eerste film.

  broken image

  Hilde Vanderstraeten

  Regisseur

  Hilde studeerde Woord aan het Koninklijk Conservatorium te Gent (Kask).

   

  Ze zette haar eerste stappen in de theaterwereld als artistiek leider en acteur bij vzw Theater Taljoor.(1995 – 2008). Samen met Jo Laeremans stond ze aan de basis het nieuw theatercollectief 'Het Bataljong'.

  Ze geeft les aan de kunstacademie van Waregem waar ze haar ervaring koppelt aan een jonge open geest.

  Voor de productie 'Héloise, a Love Story' kreeg ze in Cutting Edge een 4-sterrenrecensie.

  Ze regisseerde de theatermonoloog ‘Inside-out’ van componist Dirk Brossé.

  Eind september maakte ze samen met Arne De Jaegere voor Het Bataljong en Het Ventiel de theaterproductie: “De loteling”. Een productie voor en door mensen met jong dementie.

  Als stemcoach geeft ze graag advies om de stem beter te gebruiken en te verzorgen.

   

  Kortom: theater is haar passie

   

  Ze is voor het eerst te gast bij Klakkeboem.

 • Die kinderpsychiater van óns heeft ook gezegd dat zijn vader wat meer aanwezig zou moeten zijn.

  Élisabeth

 • Welkom in de familie

  Het verhaal

  Geruzie om een voornaam

  Élisabeth is lerares Frans en haar man Pierre is professor literatuur. Samen met hun twee jonge kinderen betrekken ze een ruim appartement in Parijs. Op een avond heeft Élisabeth haar broer Marcel en haar oude jeugdvriend en vriend des huizes Victor uitgenodigd voor een etentje. Marcels vrouw Anna wordt later op de avond verwacht.

  Marcel is een zelfzekere, succesvolle makelaar die graag ingaat op de vragen die de anderen stellen over de zwangerschap van Anna. Anna verwacht hun eerste kindje en het wordt een zoontje. Wanneer de aanwezigen maar niet diens naam kunnen raden ontstaat er al heel snel een discussie die algauw ontaardt in persoonlijke aanvallen en het opspitten van verdoken geheimen, frustraties en ander oud zeer.

   

 • Het spijt me maar ik hoef geen college over voornamen...

  Anna

 • De acteurs

  broken image

  Alexander Bonte

  Victor

  Victor is eerste trombonist van het Frans Radio Filharmonisch Orkest. Een bescheiden figuur met een subtiel gevoel voor humor, een man die je het best kunt omschrijven vanuit de ontkenning. Victor is niet opvliegend, hij is niet grillig, hij is niet oneerlijk. Hij is níet, op de één of andere manier. Victor is al heel lang innig bevriend met Elisabeth.

   

  "Dit Turks fruit is ongelooflijk!."

  broken image

  Thomas Dierynck

  Pierre

  Pierre is professor Franse letterkunde aan de Sorbonna, medewerker aan de reeks 'Kritische mijlpalen', algemeen secretaris aan het Genootschap voor Literatuurgeschiedenis en gasthoogleraar aan de Lomonosov universiteit van Moskou (herfstsemester), waar hij elk jaar een serie lezingen houdt over het vroege werk van Montaigne. Hij steunt op zijn vrouw Elisabeth als een bergbeklimmer op zijn houweel, dankbaar dat hij onder zijn vingers de stabiliteit voelt van een anker dat door niets aan het wankelen kan worden gebracht.

   

  "Ik heb tenminste verstand van woorden en hun impact."

  broken image

  Julie Van Honacker

  Elisabeth

  Elisbabeth is lerares Frans op het Hector Berlioz Lyceum te Vincennes, penningmeester van de filmclub en contactpersoon van de oudervereniging. Ze klaagt niet, ze houdt van haar werk, van dat gevoel midden in het echte leven te staan.

   

  "Heb jíj Moka vermoord?!"

  broken image

  Maarten Vansteenkiste

  Marcel

  Marcel is de beste vriend van Pierre en de broer van Elisabeth. Hij is een goed uitziende verschijning die het helemaal gemaakt heeft in het leven. Hij wist de bescheiden makelaardij van zijn vader uit te bouwen tot 'thé place to find a fancy appartment in Paris'. Een vitale gestalte, niet het type dat twee keer naar links en naar rechts kijkt voor hij de straat oversteekt. Een man die z'n leven lang als een locomotief is doorgedenderd, tot hij Anna, zijn huidige vrouw, ontmoette.

   

  "Het interesseert me geen zak hoe ik overkom."

  broken image

  Nele Vervaeck

  Anna

  Anna is de vrouw van Marcel. Ze is modeontwerper en bovendien een verrukkelijke, pittige dame. Ze gooide het leven van Marcel ondersteboven en schenkt hem over niet al te lange tijd een kind.

   

  "Wie gebruikt er nog het woord zwemslip?"

 • Laten we zeggen dat je iemand bent die goed oplet.

  Victor

 • De affiche

  broken image
 • Neen, je bent geen egoïst, je bent de kwintessens, het wezen, de ultieme personificatie van 'het' egoïsme.

  Pierre

 • Speeldata + reserveren

  Speeldata

  Zwevegem-Knokke

  Voorstellingen op zaterdag 26 oktober, zondag 27 oktober, maandag 28 oktober, woensdag 30 oktober, vrijdag 1 november en zaterdag 2 november 2019. De voorstellingen starten telkens om 20u00, behalve op zondag. Dan gaat de voorstelling van start om 18u30.

  Inkom: € 9,00

  Studenten en kinderen: € 5,00

  Locatie: Parochiaal Centrum, Orveiestraat te Zwevegem (Zwevegem-Knokke)

  Reserveren

  Reserveren kan via onderstaande link

 • Contacteer ons!

  Onze virtuele aanwezigheid!

  broken image

  Facebook

  broken image

  Twitter

  broken image

  YouTube

  broken image

  Website